Du er her: 

Diyar - historien bag

Mere end 20 års målrettet indsats har resulteret i bygning og drift af både grundskole, konferencecenter, gæstehus, helse- og sportscenter og nu senest indvielsen af et University College til 600 studerende.

’Diyar’ er pluralis af ’Dar’, som er det arabiske ord for hus. Diyar Consortium består af fire enheder (huse):

Dar Al-Kalima School, hvor de fleste børn naturligt nok kommer fra muslimske familier, da antallet af kristne er faldet drastisk de sidste 30 år.

Dar Al-Kalima Health and Wellness Center. I de senere år har det spillet et stor rolle, at sport er blevet en del af Diyar’s mange tilbud. Kvindefodboldslandsholdet klarer sig usædvanligt godt, og har vundet guld adskillige gange.

Dertil kommer Dar An-Nadwa (Det internationale Center i Betlehem), der blev indviet i 2002. Den finske stat har sponsoreret byggeriet, som er en arkitektonisk ’perle’. Her afholdes store konferencer. Betlehems Venner afholdt i 2009 en dansk-palæstinensisk kulturuge i centret med workshops, foredrag, dansk band med workshops i et par af flygtningelejrene etc. Centret ligger helt centralt i Betlehem og er bygget sammen med den lutherske kirke. Centret rummer biograf, mødelokaler, restaurant, et guesthouse og kontorer.

Sidste skud på stammen er Dar Al-Kalima University College of Arts and Culture, en række sponsorer har muliggjort dette ambitiøse byggeri. I 2020 har de 300 studerende, der enten tager en 2 årig diplomuddannelse eller en 4 årig bacheloreksamen. Fagene er grafisk design, musik, fotografi, filmproduktion, alternativ turisme og samtidskunst.  Målet er, at der i 2022 skal være 600 studerende på dette unikke og smukke University College. Udfordringen er, at det er svært for familierne at kunne betale skolepengene. Særligt unge fra flygtningelejrene har rigtig dårlig økonomi.