Du er her: 

Mitri Raheb - menneskerettighedsaktivist i Betlehem

Mitri Raheb mødte 1000 danskere maj 2019 under Himmelske Dage i Herning. 

Mitri Raheb er en kendt menneskerettighedsaktivist. Han rejser meget og deltager i et utal af konferencer særligt i USA og Europa. Han har besøgt Danmark flere gange, senest på Himmelske dage i Herning i Kristi Himmelfartsferien 2019. Her mødte han op til 1000 deltagere i en række workshops. Han var i paneldebat med professor Miroslav Volf, Yale University, USA, biskop Thomas leder af Anafora, Ægypten og biskop Henrik Stubkjær, Viborg. Sammen med Folkekirkens Nødhjælp optrådte han på biblioteket i Herning omkring verdensmålene. På markedspladsen fortalte han om Dar al Kalima University College of Culture and Arts under overskriften: ’Giving voice to the voiceless’. Og der var dialogmøde med professor mso. Peter Lodberg, fra Århus Universitet. Dertil kom en paneldebat med Najla Kassab, Libanon, pastor Karoro, Tanzania og pastor Shukuru Maloda. Emnet for denne debat var: ’How to be a christian today in surpressing surroundings’.

Mitri Raheb har en teologisk doktorgrad fra Tyskland, og han var i 25 år præst ved den lutherske kirke i Betlehem. I dag er han leder af det nybyggede Dar al Kalima University College of Culture and Arts i Betlehem, et universitet hvor unge kan erhverve sig en bacheloreksamen i fag som film, design, kunst, teater og alternativ turisme. Lige nu er der ca. 300 studerende, i 2022 regner man med at være oppe på fuld aktivitet med 600 studerende. Mitri er en skarp samtidsteolog, hans felt er kontekstuel teologi. Og han har udgivet en række bøger blandt andet: ’Troen og imperiet’, oversat til dansk af Niels-Peter Lund Jacobsen, 2014. Han har modtaget en række internationale priser for sin indsats, blandt andet Olof Palme prisen. Han er en af hovedkræfterne i Kairos Palestine bevægelsen.

Mitri Raheb står lige nu i spidsen for at opbygge en kunstskole i det hårdt betrængte Gaza. Januar 2020 var der 57 unge tilmeldt projektet.