Du er her: 

Augusta Victoria ruster sig til Corona

Augusta Victoria Hospitalet I Østjerusalem ruster sig til Corona

 

Det lutherske Verdensforbunds hospital i Jerusalem, Augusta Victoria (AVH) på toppen af Oliebjerget, har eksisteret siden 1950 og udgør sammen med fire andre hospitaler i Østjerusalem kernen i det palæstinensiske hospitalsvæsen. Hospitalerne har delt specialerne mellem sig. AVH er således specialiseret i onkologi, dialyse og diabetes. Patienterne kommer fra Østjerusalem, hele Vestbredden og – når det er muligt – fra Gaza.

Corona har også vendt op og ned på AVH. Man har indrettet en særlig isolationsgang og screener patienter og personale omhyggeligt, inden de får adgang til hospitalet. Hospitalets patienter tilhører nemlig en højrisikogruppe. Hvis ikke de andre hospitaler kan klare COVID-19 patienterne er AVH også parat til at træde til. Men hospitalet har brug for beskyttelsestøj, masker og handsker, som er en mangelvare.

Eftersom mange patienter og personale kommer fra Betlehem, der er det hårdest ramte område i Palæstina (40 ud af Palæstinas 58 Coronatilfælde er fra Betlehem) er der truffet særlige forebyggende foranstaltninger. Der er opstillet telte til træning af personalet og modtagelse af patienter inden de får adgang til selve hospitalet.

Bevægelsesbegrænsninger og karantæneforanstaltninger indebærer at patienter, der har afsluttet deres behandling, ofte må blive på hospitalet i 14 dage. 180 patienter og personale opholder sig derfor pt på hospitalsområdet og nærliggende hoteller. F.eks. børn og deres mødre fra Betlehem, der er i dialyse og cancerpatienter fra Gaza og visse områder på Vestbredden.

Del dette: