Du er her: 

Black Lives Matter - en solidaritetserklæring

Kairos Palæstina udtrykker sin helhjertede støtte til Black Lives Matter bevægelsen og alle, der arbejder for racemæssig retfærdighed i USA.

At elske er at se Guds ansigt i ethvert menneske. Hver person er min broder eller søster. At se Guds ansigt i enhver betyder dog ikke accept af deres ondskab eller aggression. Denne kærlighed søger tværtimod at korrigere ondskaben og stoppe aggressionen (Sandhedens Øjeblik, Kairos Palæstina, 4.2.1).

Kairos Palæstina udtrykker sin helhjertede støtte til Black Lives Matter bevægelsen og alle, der arbejder for racemæssig retfærdighed i USA. Deres krav har givet genlyd verden over. Bevægelsen har skabt et momentum – et kairos øjeblik – med mulighed for, at borgere i USA og troende mennesker og civilsamfund verden over har kunnet adressere steder, hvor der udøves systematisk racediskrimination, økonomisk ulighed, mangel på mad, mangel på tilgang til sundhedssystemer, og stats-sanktioneret vold, der frarøver mennesker deres værdighed, lige rettigheder, og - alt for ofte - deres liv.

Vi indbyder jer til sammen med os at:

  • lytte og lære af vores sorte og brune brødre og søstre.
  • beklage at sorte amerikanere og farvede mennesker dagligt udsættes for uretfærdighed og diskriminering, politivold og systematisk racisme.
  • bekende og angre vores andel i de brud, der deler menneskeheden.
  • forny vores forpligtelse til at arbejde for frihed og helhed for alle folk.
  • forpligte os på ny, ligesom lederne i Black Lives Matter bevægelsen, til modstand med grundlag i kærlighedens magt og logik, der søger at befri både undertrykkerne og de undertrykte i vores egen kontekst og overalt i verden.

Vi tænker med taknemmelighed på de mange udtryk for sort-palæstinensisk solidaritet igennem årtier. Begge vores folks undertrykkelse har rod i bosætter-kolonialismens synd og den manglende investering af ressourcer i vore folks og samfunds velfærd. Vi omfavner derfor Black Lives Matter bevægelsen som en moralsk bevægelse – dens betydning, dens voksende styrke, dens succes og dens endnu ikke opfyldte krav. Vi ser frem til lejligheder, hvor vi kan slutte os til arbejdet i forskellige samfund for at virkeliggøre alle menneskers ret til at opleve værdien af retfærdighed og fred.

Kairos Palæstina
Bestyrelsen

“Kairos Palæstina, den mest omfattende, kristne, palæstinensiske, økumeniske, ikke-voldsbevægelse, er baseret på Kairos Palæstina dokumentet: ”Et sandhedens øjeblik”, lanceret i 2009, der bekræfter, at palæstinensiske kristne er en del af den palæstinensiske nation, et opråb om fred for at afslutte al lidelse i Det hellige Land, ved at arbejde for retfærdighed, håb og kærlighed. Kairos er anerkendt af det kristne samfund og underskrevet af alle anerkendte, historiske, palæstinensiske kirkesamfund.

Del dette: