Du er her: 

Israel konfiskerer telte til klinikker på Vestbredden

Under coronakrisen konfiskerer Israeltelte til brug for klinikker på Vestbredden. 

Den israelske menneskerettighedsorganisation B’Tselem, melder at Israels Civile Administration den 26. marts, 2020, med militær eskorte ankom med bulldozere og lastbiler med kraner til Khirbeit Ibziq i den nordlige del af Jordandalen. De konfiskerede pæle og presenninger der skulle danne 8 telte: to til feltklinikker, fire til nødindlogering af borgere der evt. skulle evakueres fra deres hjem og to midlertidige moskeer. De fjernede også et blikskur, en generator, sække med sand og cement og paller med gulvbelægning.

Mens hele verden bekæmper en paralyserende sundhedskrise uden fortilfælde, anvender israelsk militær tid og ressourcer på at angribe de mest sårbare lokalsamfund på Vestbredden, som Israel i årtier har prøvet at uddrive fra deres jorde.

”At lukke et lokalt førstehjælps tiltag under en sundhedskrise er imod grundlæggende menneskelige og humanitære principper i en nødssituation. Det er på høje tide, at Israel ikke mindst nu anerkender dets ansvar for velfærd og sundhed for 5 millioner palæstinensere under deres kontrol i besatte områder”, anfører B’Tselem.

Del dette: